Vakantie in Frankrijk

Frankrijk – sinds 1792 een officieel republiek – is een land met een hoog welvaartsniveau en vooruitstrevende ideeën op het gebied van industrie en technologie. Het landschap van Frankrijk bestaat uit vier delen: berggebieden, vlakke gebieden en kustgebieden en bosgebieden. In Frankrijk liggen vele mooie meren en rivieren, zachte valleien en groene heuvels. Hier bevinden zich de meeste wijngaarden. U kunt er prachtige wijnroutes vinden en meedoen aan wijnproeverijen.
De hoofdstad is het mooie Parijs. Deze stad is verreweg de grootste stad van Frankrijk en trekt jaarlijks miljoenen toeristen vanuit de hele wereld. Andere steden zijn ook zeker het bezoeken waard; elke stad heeft zijn eigen historie, sfeer en gastronomische specialiteiten.

Waarom met vakantie naar Frankrijk

Frankrijk is één van de meest populaire vakantielanden onder de Nederlanders. En dat is niet zo gek ook, want Frankrijk heeft werkelijk alles! Iedere stad in Frankrijk heeft zijn eigen, unieke gastronomie. De natuur is werkelijk prachtig, u kunt er uitstekend wandelen, fietsen, of andere sportieve activiteiten ondernemen. En Frankrijk is een land met een zeer kenmerkende cultuur, waar de Fransen dan ook erg trots op zijn. Het land is een geschikte bestemming voor elke soort vakantie: voor een strandvakantie gaat u naar de Atlantische kust, de Mediterraanse kust of Corsica. Voor een skivakantie kunt u naar de Pyreneeën, de Auvergne of de Franse Alpen. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de historische Franse steden, zoals Parijs, Lyon, Marseille en Nice. Om welke reden u ook naar Frankrijk op vakantie gaat, u vindt er zeker wat u zoekt!