Vakantie in Italië

Italië: het land van de pasta en pizza, de mooie landschappen en de bijzondere cultuur. Het is een erg populair land onder de vakantiegangers en dat is niet zo gek ook, Italië is namelijk prachtig! De diverse landschappen zorgen ervoor dat er vele activiteiten beoefend kunnen worden en maken Italië een schitterend land.
Italië bestaat nog niet zo héél lang. Het mediterrane land is pas tot staat uitgeroepen in 1861, met toentertijd Turijn en later Florence (Firenze) als hoofdstad. Rome werd pas in 1870 de hoofdstad van la bella Italia. 

Waarom Italië zo leuk is

Tijdens uw vakantie in Italië hoeft u zich absoluut niet te vervelen! Qua activiteiten is het Zuid-Europese land van alle markten thuis: de natuur nodigt u uit om prachtige wandelingen te maken; over bergen, over groene vlaktes, langs één van de prachtige meren of langs één van de diverse kusten. Er liggen talloze prachtige meren in Italië, waar u wateractiviteiten kunt ondernemen en de steden langs de meren kunt ontdekken. De eeuwenoude monumenten, gebouwen en bezienswaardigheden maken de dorpen en steden interessant voor kunst- en cultuurliefhebbers. En food lovers zijn in Italië ook op hun plek. De Italianen worden immers de meesters van het voedsel genoemd. Ga truffels zoeken in Piemonte of Toscane, ga wijn proeven in Veneto of zie uw pizza vers klaargemaakt worden in Campania (Napels, de stad van de pizza).
Zowel in de zomer als ’s winters is Italië een perfecte vakantiebestemming. ’s Zomers kunt u er genieten van het heerlijk warme klimaat en ’s winters kunt u skiën in bijvoorbeeld de Dolomieten of Bozen-Zuid-Tirol.