Vakantie in het zomerse Portugal

Portugal ligt in het zuiden van Europa, tegen Spanje aan. Het land heeft een rijke geschiedenis, een interessante cultuur, gevarieerde landschappen en ongerepte natuur. Hoewel het toerisme in Portugal pas laat op gang is gekomen, is het een populaire vakantiebestemming.
Al sinds 1139 is Portugal een onafhankelijk land. Hoewel Portugal een van de armste landen in Europa is, is het een zeer ontwikkeld land. Portugal heeft een onmiskenbaar maritiem karakter. Er wordt veel vis gegeten en er wordt veel buiten geleefd.

Portugal als bestemming voor elk soort vakantie

Portugezen houden van een relaxed leven. Voor een zonnige relax vakantie zit u dus goed in Portugal. Het land heeft veel mooie stranden, badplaatsen en gezellige boulevards. Ook voor het maken van een stedentrip is Portugal een geschikt land. Steden als Lissabon en Porto zijn erg populair en bieden veel cultuur. De natuur in Portugal is zeer verrassend. U vindt er bergen, heuvels, uitgestrekte vlaktes en een eindeloze kustlijn met prachtige stranden en baaien; zowel ruig als idyllisch. Portugal zal de liefhebber van natuur zeker niet teleurstellen. Of u nou naar Portugal gaat voor een zon- en strandvakantie, een stedentrip of voor een actieve natuurvakantie, voor elk soort vakantie zit u er goed!